z ostatnich 30 dni:
Henglein Ciasto kruche 350 g
Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania:
- spodów do ciast i torcików owocowych,
- chrupiących spodów do ciast, tart, serników,
- keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych,
- ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).
mąka pszenna, woda,tłuszcz palmowy, cukier
masło, olej rzepakowy, alkohol etylowy, substancje spulchniające: E 450, E 500, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Produkt zawiera: pszenicę oraz mleko
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Tarta z jabłkami i winem
Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta.
Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać.
Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów.
Sernik waniliowy
Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny.
Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 407 | kcal | 20.4 | 16.3 |
wartość energet. | 1703 | KJ | - | - |
tłuszcz | 20,3 | g | 28.6 | 25 |
tł. nasyc. | 10 | g | 50 | 33.3 |
węglowodany | 47,1 | g | 17.4 | 13.8 |
cukier | 11,9 | g | 12.2 | 10 |
białko | 5,2 | g | 10 | 8.3 |
sól | 0,41 | g | 0 | 0 |
![Henglein](https://polskikoszyk.pl/media/catalog/brand/cache/634/small_image/100x60/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/logo.png)
Henglein
Producent: Henglein Polska Sp. z o.o.
![darmowa dostawa](https://polskikoszyk.pl/skin/frontend/pk/default/images/atuty/ico_dost_na_ter_waw.png)
od 180 zł na terenie
warszawy
![dostawa za granicę](https://polskikoszyk.pl/skin/frontend/pk/default/images/atuty/ico_dost_zam_za_gran.png)
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
![zakupy na wybraną godzinę](https://polskikoszyk.pl/skin/frontend/pk/default/images/atuty/ico_mozliwosc_wyboru.png)
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
![zamówienie chłodnicze kurierem](https://polskikoszyk.pl/skin/frontend/pk/default/images/atuty/ico_dostawy_chlodnicze.png)
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
![największa oferta w sieci](https://polskikoszyk.pl/skin/frontend/pk/default/images/atuty/ico_najwieksza_oferta.png)
w sieci
– ponad 30 tys. produktów