{{ message.message }}

Algi i wodorosty




Wodorosty, zwane glonami, a także algami występują we wszystkich morzach świata i są niezwykle różnorodne. Sporo z nich da się również wykorzystać w kuchni do zrobienia smakowitych dań. Algi możemy smażyć, piec, gotować i jeść surowe. Najczęstsze zastosowanie to oczywiście wykorzystanie płatów nori do sushi, ale także można wykorzystać je jako przyprawy do sałatki lub innych dań. Wystarczy, że pokruszysz wodorosty i dodasz je do potrawy. Wówczas możesz pominąć sól, gdyż te dary z głębin morza są dosyć słone. Naszą szczególną uwagę zwróciły glony wakame, które określane są morskim warzywem, które dzięki swoim właściwością pomoże w utracie wagi. Suszone algi morskie wakame zapewniają posiłkom duża ilość cennych wartości odżywczych: białka, błonnika, witamin i minerałów. Robisz sushi w domu? Zamów online algi morskie prosto do Twojego domu!