{{ message.message }}

Bułka tarta




Bułka tarta podsmażana na maśle to klasyka polskiej kuchni. Dodajemy ją do niezliczonej ilości potraw. Krótko podsmażona na maśle świetnie ozdabia wiosennego kalafiora, szparagi, młodą marchewkę oraz fasolkę szparagową. Leniwym pierogom oraz knedlom ze śliwkami wraz z cynamonemsłodką śmietanką nadaje wyśmienity aromat. Sprawia, że panierka krokietów, kotletów schabowych i mielonych jest zawsze chrupiąca i rumiana. Dodaje się ją również do masy na klopsiki mięsne oraz do pasztetów. Bułka tarta jest również nieodzownym pomocnikiem podczas wypieków – wysypujemy ją na natłuszczone formy do ciast, dzięki czemu ciasta zyskują chrupką skórkę i co najważniejsze nie przywierają do blachy podczas pieczenia. To jedynie kilka propozycji wykorzystania w kuchni bułki tartej, która jest z nami od zawsze. Nie ma się czemu dziwić, jest wyśmienitym dodatkiem do wielu dań, nadając im niepowtarzalny, rozpływający się w ustach smak. Przeglądając ofertę bułki tartej w internetowej piekarni Polskiego Koszyka zwróć uwagę, że część z nich nie zawiera żadnych sztucznych dodatków czy konserwantów dlatego wyróżniamy je znaczkiem „Czystej Etykiety”. Już dziś zrób zakupy online z dostawą do domu, zamów bułkę tartą i wyczaruj przy jej pomocy wspaniałe potrawy.