Dostarczamy za granicę
Pozostałe przetwory warzywne
{{ message.message }}
Wróć do listy produktów
Bonduelle Kukurydza Złocista z czerwoną fasolą 170g
Dlaczego Polski Koszyk:
Darmowa dostawa
darmowa dostawa
od 120 zł na terenie
warszawy
Darmowa dostawa kurier
darmowa dostawa
kurierem od 150 zł*
na terenie całej polski *dla zamówień o wadze do 30 kg
Dostawa za granicę
dostawa zamówień
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
Zamówienie chłodnicze kurierem
zamówienie
chłodnicze kurierem

– jako pierwszy sklep w polsce
Największa oferta w sieci
największa oferta
w sieci

– ponad 22 tys. produktów
3,68 zł

Bonduelle Kukurydza Złocista z czerwoną fasolą 170g

Naturalnie słodką i chrupiącą Kukurydzę Złocistą połączyliśmy z chrupiącą czerwoną fasolą. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, jako przekąska czy dodatek do makaronu lub pizzy, a także dań kuchni meksykańskiej.

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany.

Najbardziej rozpowszechniona jest biała i żółta, pozostałe odmiany spotyka się głównie w Afryce. Od 2600 lat p.n.e. kukurydzę uprawia się w Peru. Indianie znali wszystkie cztery jej odmiany: białą, żółtą, czerwoną i niebieską. Do Europy kukurydzę przywiózł Krzysztof Kolumb. Mimo że jest rośliną podzwrotnikową, dobrze się adaptuje, daje też obfite zbiory w klimacie umiarkowanym. Uprawia się odmiany przeznaczone na paszę, zbożowe (na mąkę i kasze) oraz kukurydzę cukrową jako warzywo. Zbiór kukurydzy cukrowej rozpoczyna się w połowie sierpnia i trwa do na sierpień, wrzesień i październik. Kolby ścina się stopniowo w miarę dojrzewania. Ziarna powinny być soczyste i miękkie, jasnożółte (odmiana żółta) albo perłowe (odmiana biała), po naciśnięciu wydzielać mleczny sok. Wtedy najwięcej jest w nich cukru.

Kukurydza złocista w ziarnach może być spożywana na ciepło lub zimno. We Francji, Włoszech i Hiszpanii kukurydza jest spożywana głównie w sałatkach. W Stanach Zjednoczonych popularne jest jedzenie całej kolby kukurydzy z grilla lub prosto z puszki jako dodatek do dania, a także jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej. W Wielkiej Brytanii kukurydza jest także dodatkiem na pizzy.

Kukurydzę możesz dorzucić do sałatki, aby dodać jej chrupkości i naturalnej słodkości. Możns użyć jej także do przygotowania zupy lub meksykańskiego dania. Pysznie smakuje w wersji na ciepło z samym masłem i solą. Kukurydza Złocista świetnie sprawdzi się również w plackach i omletach śniadaniowych.

Marka:

Bonduelle


Producent: Bonduelle

Składniki

mieszanka warzyw: kukurydza (85%), fasola (15%)

zalewa: woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, sekwestrant: E 385

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przechowywać w temperaturze otoczenia

Wartości odżywcze

składnik wartość odżywcza na 100g % wskazanego dziennego spożycia
dla kobiet dla mężczyzn
ilość kalorii 109 kcal 5.5 4.4
wartość energet. 458 KJ - -
tłuszcz 1,6 g 1.4 1.3
węglowodany 18,2 g 6.7 5.3
cukier 6,1 g 6.7 5.5
białko 3,6 g 6 5
sól 0,65 g 0 0
błonnik 3,5 g 12 12
masa produktu 170 g - -
tł. nasyc. 0,4 g - -

Pozostałe własności

Bez syropu glukozowo-fruktozowego: Tak
Produkt wegetariański: Tak
Produkt bez cukru: Tak
Produkt bez oleju palmowego: Tak
Kraj produkcji lub pakowania: Francja
Produkt bezglutenowy: Tak
Opakowanie: w puszce

Adres producenta

Bonduelle Polska S.A.

ul. Puławska 303
02-785 Warszawa

tel. 022/549 41 00
fax: 022/549 41 02

infolinia: 0 801 372 032

Inne produkty z tej kategorii wszystkie ()

Pozostałe produkty tej samej marki Bonduelle (40)

({{ cart.getTotalPrice() | currency }})
Produkt niedostępny w Twojej lokalizacji. Zrezygnuj
Produkt niedostępny w magazynie.
Zmiejsz ilość produktu w koszyku
{{ record.name }}
Dodaj produkty do koszyka
Zapłać z:
Visa Checkout
lub: {{ cart.getCheckoutLabel() }}