z ostatnich 30 dni:
Wasa pieczywo wieloziarniste na zakwasie 275 g
Wieloziarniste na zakwasie
Wypiek chleba z użyciem zakwasu to stara tradycja licząca wiele tysięcy lat. Zakwas żytni otrzymuje się w procesie fermentacji z razowej mąki żytniej i wody. Dodany do ciasta chlebowego wywołuje wiele dobroczynnych efektów fizjologicznych. Wieloziarniste chrupkie pieczywo na zakwasie wypiekane jest według własnej receptury z użyciem prawdziwego zakwasu, który wraz z pełnoziarnistą mąką żytnią., owsianą, pszenną i jęczmienną tworzy unikalny rodzaj pieczywa o niezwykłym smaku i strukturze.
pełnoziarnista mąka żytnia (70 g*), pełnoziarnisty zakwas żytni (pełnoziarnista mąka żytnia, woda) (14 g*), pełnoziarniste płatki owsiane (10 g*), pełnoziarnista mąka pszenna (6,0 g*), pełnoziarnista mąka owsiana (6,0 g*), pełnoziarnista mąka jęczmienna (6,0 g*), drożdże, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, emulgator (lecytyna słoniecznikowa). Może zawierać śladowe ilości ziaren *sezam*u i mleka. Zaznaczone składniki mogą powodować reakcję u osób uczulonych lub skłonnych do nietolerancji. Do wypieku 100 g produktu użyto 112 g składników pełnoziarnistych.
*w g na 100 g produktu.
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 340 | kcal | 17 | 13.6 |
wartość energet. | 1400 | KJ | - | - |
tłuszcz | 2,5 | g | 2.9 | 2.5 |
tł. nasyc. | 0,5 | g | 0 | 0 |
węglowodany | 59 | g | 21.9 | 17.4 |
cukier | 0,5 | g | 0 | 0 |
błonnik | 18 | g | 72 | 72 |
białko | 11 | g | 22 | 18.3 |
sól | 1,15 | g | 16.7 | 16.7 |
Wasa
Producent: Barilla
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów