z ostatnich 30 dni:
Lubella Perfecja Speciale Mąka pszenna na pizzę 10 kg
Mąka wyprodukowana ze specjalnie dobranych odmian pszenic wysokoglutenowych, według oryginalnej włoskiej receptury ma urządzeniach firmy Golfetto-Italy.
Przepisy
Składniki: 10 kg mąki pszennej na pizzę Perfecja, 5,3 l chłodnej wody, 350 ml oleju, 35 g cukru, 250 g soli, 125 g drożdży
Wykonanie: Drożdże i cukier rozpuszczamy w wodzie. Odmierzamy pozostałe składniki: mąkę, sól, olej. Łączymy je ze sobą, a następnie zagniatamy ciasto o jednolitej konsystencji i pozostawiamy na ok. 5 minut w temperaturze pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, po czym formujemy kulki, które wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Po tym czasie z kulek formujemy placki na pizzę, smarujemy sosem i nakładamy wybrane składniki. Tak przygotowaną pizzę wypiekamy w piecu w temp. 300 °C przez ok. 5-7 minut.
mąka pszenna
środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, alfa-amylaza
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella
Producent: Maspex Wadowice
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów