z ostatnich 30 dni:
Kalarepa szt.
Kalarepa należy do rodziny warzyw kapustnych. Jej charakterystyczne cechy to kulista, chrupka struktura o kolorze pistacjowym, a w smaku jest delikatna, słodkawa i soczysta.
Kalarepa jest warzywem o dużych wartościach odżywczych i smakowych. Jej młode liście zawierają bogactwo soli mineralnych, wśród których znajduje się m.in. potas, magnez, sód, wapń, żelazo czy kwas foliowy, a także witaminy z grupy B i witamina C. Zaleca się chorym na miażdżycę, zwłaszcza przebiegającą z podwyższonym ciśnieniem krwi.
Pierwsze kalarepki można spożywać surowo, natomiast starsze i twardsze, świetnie sprawdzają się na ciepło. Można ją gotować, faszerować, zapiekać i dusić. Nadaje się do zup, surówek czy zapiekanek. By zapobiec wyschnięciu kalarepy podczas zapiekania, dobrze jest ją zalać czystym bulionem lub sosem bulionowym z dodatkiem przecieru pomidorowego lub paprykowego.
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów