Kalarepa szt.
Kalarepa należy do rodziny warzyw kapustnych. Jej charakterystyczne cechy to kulista, chrupka struktura o kolorze pistacjowym, a w smaku jest delikatna, słodkawa i soczysta.
Kalarepa jest warzywem o dużych wartościach odżywczych i smakowych. Jej młode liście zawierają bogactwo soli mineralnych, wśród których znajduje się m.in. potas, magnez, sód, wapń, żelazo czy kwas foliowy, a także witaminy z grupy B i witamina C. Zaleca się chorym na miażdżycę, zwłaszcza przebiegającą z podwyższonym ciśnieniem krwi.
Pierwsze kalarepki można spożywać surowo, natomiast starsze i twardsze, świetnie sprawdzają się na ciepło. Można ją gotować, faszerować, zapiekać i dusić. Nadaje się do zup, surówek czy zapiekanek. By zapobiec wyschnięciu kalarepy podczas zapiekania, dobrze jest ją zalać czystym bulionem lub sosem bulionowym z dodatkiem przecieru pomidorowego lub paprykowego.
-
Transport Własny
Produkt dostarczany wyłącznie transportem Polskiego Koszyka na terenie Warszawy i okolic.

Prosto z sadu!
Producent: Bukat
Polski Koszyk Sp. z o.o.
ul. Marcina Flisa 4
02-247 Warszawa
Telefon: +48 22 318 72 01
Dział obsługi klienta od pon-pt:
e-mail: biuro@polskikoszyk.pl

od 180 zł na terenie
warszawy

za granicę
w najlepszej cenie w sieci

zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic

chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce

w sieci
– ponad 30 tys. produktów