z ostatnich 30 dni:
Goliard makaron z jaj przepiórczych 250 g
Makaron Nitki wyprodukowany został z semoliny – wysokiej jakości mąki z pszenicy durum oraz jaj przepiórczych (12 jaj na 1 kg mąki).Ze względu na zastąpienie jaj kurzych *jaja*mi przepiórczymi,
Makaron Nitki posiada wiele zalet wyróżniających go na tle innych makaronów:
1. jaja przepiórcze zawierają największą ilość łatwo przyswajalnegofosforu wśród wszystkich produktów żywnościowych;
2. makarony z jaj przepiórczych mogą być spożywane przez osoby uczulone na jaja kurze;
3. jaja przepiórcze zawierają większą ilość ryboflawiny, żelaza i miedzi niż jaja kurze;
4. makarony z jaj przepiórczych zawierają więcej białka oraz mniej związków tłuszczowych niż makarony z jaj kurzych;
5. ze względu na zawartość aminokwasów, jaja przepiórcze są zalecane dla osób w stanach osłabienia organizmu lub rekonwalescencji.
Pod względem wartości biologicznych białko jaj przepiórczych jest oceniane najwyżej, a mała ilość energii przy jednocześnie wysokiej zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że jajo przepiórki można uznać za produkt spożywczy o wysokiej wartości odżywczej.
semolina(zawiera gluten pszenny), jaja przepiórcze 10,7% (12 jaj na 1 kg mąki), woda.
Zawiera pszenicę
Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie (1 litr wody na 100g makaronu) przez 3-5min., od czasu do czasu mieszając.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 374 | kcal | 18.7 | 15 |
wartość energet. | 1567,06 | KJ | - | - |
tłuszcz | 1,5 | g | 1.4 | 1.3 |
węglowodany | 76 | g | 28.1 | 22.4 |
białko | 14,2 | g | 28 | 23.3 |
Goliard
Producent: Goliard
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów