z ostatnich 30 dni:
Fasolka zielona kenijska 250g
Fasolka szparagowa, zarówno żółta, jak i zielona, jest źródłem witamin i składników odżywczych.
Jest bogatym źródłem kwasu foliowego, dlatego powinny ją spożywać kobiety w ciąży.
Z kolei wysoka zawartość błonnika sprawia, że może być składnikiem diety odchudzającej.
Szparagówka jest niezbędna w diecie chorego na cukrzycę, ponieważ jest nie tylko mało kaloryczna, lecz także ma niski indeks glikemiczny.
W Polsce występują dwie odmiany fasolki szparagowej: żółta, która charakteryzuje się kremowym, delikatnym smakiem, i zielona, która jest bardziej wyrazista w smaku.
Ponadto zielona szparagówka zawiera więcej witaminy A i kwasu foliowego niż żółte strączki fasoli, dlatego jest zalecana kobietom w ciąży, cukrzykom, a także osobom z niedoborem żelaza.
Z kolei żółta szparagówka jest bogatsza w potas i fosfor.

od 180 zł na terenie
warszawy

za granicę
w najlepszej cenie w sieci

zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic

chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce

w sieci
– ponad 30 tys. produktów