Kamis Kuchnia polska Przyprawa do flaków biesiadnych 20 g
Szczególną sławę zdobyła potrawa sporządzana z żołądków wołowych lub cielęcych, zwana flakami. Potrawa ta znana była w Polsce już za panowania Władysława Jagiełły, który był jej wielkim smakoszem.
Składniki Przyprawy do flaków nadają flakom charakterystyczny, rosołowy smak, z wyraźną korzenną nutą. Pieprz czarny uwypukla ostrość flaków, natomiast papryka słodka nadaje im atrakcyjną barwę. Stosując naszą mieszankę można przyrządzić smakowite flaki bez konieczności gotowania rosołu. Przyprawę dodajemy w połowie przyrządzania potrawy.
Sól, warzywa suszone (marchew, czosnek, cebula, pasternak, liście selera), papryka słodka, imbir, gałka muszkatołowa, gorczyca, cukier, hydrolizat białkowy sojowy, pieprz czarny, chili, liście laurowe, kurkuma.
Może zawierać:
Gorczyca i produkty pochodne
Seler i produkty pochodne
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Soja i produkty pochodne
Jaja i produkty pochodne
Zboża zawierajace gluten
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
białko | 6,7 | g | 12 | 10 |
Kamis
Producent: McCormick Polska
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów