Kamis Kuchnie świata Przyprawa kuchni arabskiej Kebab shoarma 25 g
Charakterystycznymi potrawami kuchni arabskiej są kebab i shoarma. Oryginalny kebab turecki to opiekane na pionowym ruszcie mięso (najczęściej baranina lub cielęcina) podawane w kawałkach w chlebie pita z dodatkiem aromatycznych sosów na bazie jogurtu. Shoarma natomiast to drobno pokrojone kawałki mięsa smażonego na patelni z różnymi dodatkami, takimi jak papryka czy pieczarki, czasem zapiekane z żółtym serem. Arabska kuchnia swój charakterystyczny smak zawdzięcza przede wszystkim orientalnej kompozycji ziół i przypraw, takich jak kolendra, kmin rzymski czy kardamon. Ich kwintesencją jest Przyprawa Kebab Shoarma Kamis.
sól, papryka słodka, kolendra – 12 , kmin rzymski – 7,2, chili – 5%, kurkuma, czosnek, cynamon, nasiona kopru włoskieg, imbir, goździki, kardamon
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Kamis
Producent: McCormick Polska
McCormick Polska
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
tel.: (022) 717 19 00
fax: (022) 717 19 03
serwis-konsumenta@kamis.pl

od 180 zł na terenie
warszawy

za granicę
w najlepszej cenie w sieci

zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic

chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce

w sieci
– ponad 30 tys. produktów