z ostatnich 30 dni:
Zupa Tom Kha z krewetkami i ryżem jaśminowym (2 porcje)
Zupa Tom Kha z krewetkami i ryżem jaśminowym to połączenie smaków i konsystencji przenosi smaki w podróż po aromatycznych tajskich smakach, zapewniając wyjątkowe doznania kulinarne. Aby cieszyć się wyjątkowym smakiem zupy i metodą jej wykonania, dbaj o nie pomijanie żadnego kroku. Zaczynamy!
Potrzebujesz garnek o pojemności 1–2 l, chochel, mieszadło lub łopatka do mieszania, łyżka stołowa, sitko, miarka kuchenna lub waga.
Lista składników:
1. Bulion drobiowy 400 ml
2. Mleczko kokosowe 200 ml
3. Krewetki (16/20) 10 szt.
4. Ryż jaśminowy 120 g
5. Pasta tom kha 25 g
6. Sos rybny 20 ml
7. Mix warzyw 200 g (cukinia, papryka, pieczarki, kiełki fasoli mung)
8. Mieszanka przypraw 10 g (trawa cytrynowa, galangal, liść kafiru)
9. Limonka (ćwiartka 1 szt.)
10. Kolendra 10 listków
Masa netto: 1105 g
Wartość odżywcza w 100 g w porcji ~ 550 g %RWS* na porcję
Wartość energetyczna 94 kcal / 413 kJ 521 kcal / 2292 kJ
Alergeny: jaja i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, orzechy (w tym orzeszki ziemne) i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne, skorupiaki i produkty pochodne, siarczyny i produkty pochodne.
Przechowywać w temperaturze od 0℃ do 4℃.
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów