z ostatnich 30 dni:
Winiary Pomysł na... Zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym 42 g
WINIARY Pomysł na… Zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i cebulką 41 g
Tylko zbilansowana dieta, oparta na różnorodności spożywanych produktów, zapewni organizmowi wszystkie niezbędne składniki i energię. Serwując zapiekankę ziemniaczaną z sałatką ze świeżych warzyw podasz Twojej rodzinie pyszny i pożywny obiad. Winiary to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują do przygotowywania znanych od pokoleń, tradycyjnych dań, jak również tych we współczesnym wydaniu. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów, dzięki którym można szybko i prosto przygotować pyszny, domowy posiłek. Pomysły na dania na każdy dzień i okazję, inspiracje do eksperymentowania w kuchni, liczne porady i ciekawostki marka Winiary zebrała na www.Winiary.pl, która jest jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce. Winiary to marka, którą Polacy znają, cenią i której ufają, czego dowodem są liczne nagrody m.in. Kryształowe Godło Marki Godnej Zaufania, a także prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku przyznawany przez redakcję “Rzeczpospolitej”.
mąka pszenna, skrobia modyfikowana, suszone warzywa 11,1% (cebula, czosnek), śmietanka w proszku (z mleka), sól, ser w proszku (z mleka), aromaty (z glutenem), ekstrakt drożdży, przyprawy 3,0% (pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kminek, kurkuma), wędzony tłuszcz wieprzowy, zioła (majeranek, liść pietruszki), cukier, serwatka w proszku (z mleka)
1. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, zeszklić na oleju. Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki o grubości ok. 3-4 mm.
2. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, w naczyniu układać na przemian warstwami: ziemniaki, cebula i kiełbasa i druga warstwa w tej samej kolejności. Całkowita grubość warstw powinna wynosić około 3 cm.
3. Zawartość torebki dobrze wymieszać z 200 ml zimnej wody oraz 100 ml kwaśnej śmietany 12%. Zalać ułożone ziemniaki, kiełbasę i cebulę w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypać startym żółtym serem – 50 g. Nie przykrywać.
4. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 50 minut (200°C grzanie od “dołu”).
Winiary
Producent: Nestlé Polska S.A.
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów