z ostatnich 30 dni:
Stek z kalmara z purée z zielonego groszku (2 porcje)
Stek z kalmara z purée z zielonego groszku to danie jest doskonałym wyborem dla tych, którzy cenią sobie elegancję i wyrafinowany smak w lekkiej, zdrowej formie. Ważne, aby na początku przeczytać cały przepis i metodykę wykonania, aby nie pominąć żadnego kroku. Zaczynamy!
Potrzebujesz: garnek o pojemności 1 l, patelnia grillowa, miska o pojemności 1/2 l, blender ręczny, tłuczek do ziemniaków, łyżka stołowa, sitko.
Lista składników:
1. Filet z kalmara oczyszczony 360 g
2. Groszek zielony 300 g
3. Masło 40 g
4. Śmietanka 30% 20 ml
5. Czosnek (przeciśnięty) 15 g
6. Natka pietruszki 5 g
7. Kumin 1 szt.
8. Mieszanka przypraw 4 op.
9. Rukola 100 g
10. Oliwa 10 ml
11. Pomidorki koktajlowe 200 g
12. Sól 7 op.
13. Pieprz 3 op.
14. Limonka ćwiartka 3 szt.
Masa netto: 1210 g
Wartość odżywcza w 100 g w porcji ~ 606 g %RWS* na porcję
Wartość energetyczna 129 kcal / 537 kJ 787 kcal / 3462 kJ 39%
Alergeny: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, orzeszki ziemne i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne, siarczany i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne.
Przechowywać w temperaturze od 0℃ do 4℃.
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów