z ostatnich 30 dni:
Stek wołowy z antrykotu z kremowym purée, szparagami i sosem holenderskim (2 porcje)
Stek wołowy z antrykotu z kremowym purée, szparagami i sosem holenderskim to danie dla prawdziwych koneserów mięsa, gdzie doskonała jakość wołowiny spotyka się z wykwintnymi dodatkami. Ważne, aby na początku przeczytać cały przepis i przygotować wszystkie niezbędne składniki. Zacznijmy!
Potrzebujesz: patelnia grillowa o średnicy ok. 30 cm, garnek o pojemności 2 l, rondel o pojemności 1,2 l, 1 garnel do gotowania szparagów, tłuczka do ziemniaków, nóż i deska do krojenia, sitko, rękawica kuchenna, folia aluminiowa, ręcznik papierowy.
Lista składników:
1. Stek wołowy z antrykotu 2 szt. (~450 g)
2. Ziemniaki 300 g
3. Masło 100 g
4. Śmietanka 30% 50 ml
5. Szparagi korzenne 90 g
6. Pomidorki koktajlowe 90 g
7. Czosnek 4 ząbki (przeciśnięty)
8. Oliwa 10 ml
9. Zioła 8 op. (rozmaryn, tymianek)
10. Wino białe bezalkoholowe 30 ml
11. Mieszanka przypraw 4 op.
12. Cytryna ćwiartka 1 szt.
13. Sól 7 op.
14. Pieprz 2 op.
Masa netto: 1100 g
Wartość odżywcza w 100 g w porcji ~ 550 g %RWS* na porcję
Wartość energetyczna 167 kcal / 734 kJ 923 kcal / 4061 kJ 46%
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, orzeszki ziemne i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne. Siarczany i produkty pochodne.
Przechowywać w temperaturze od 0℃ do 4℃.

od 180 zł na terenie
warszawy

za granicę
w najlepszej cenie w sieci

zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic

chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce

w sieci
– ponad 30 tys. produktów