z ostatnich 30 dni:
Śniadanie po japońsku (2 porcje)
Japońskie śniadanie to zrównoważony posiłek składający się z miski ryżu, grillowanego łososia, zupy miso i sałatki wakame. Całość dopełniają delikatne smaki marynowanych warzyw oraz zielona herbata. To idealny sposób na rozpoczęcie dnia pełnego energii. Przygotuj je krok po kroku, korzystając z naszego przepisu. Zaczynamy!
W pudełku znajdziesz:
Świeże i starannie dobrane składniki, które są gotowe do użycia. Produkt dostarczany w warunkach chłodniczych, aby zapewnić najwyższą jakość.
Ryż jaśminowy 120 g
Łosoś filet 300 g
Glony wakame (suszone) 40 g
Ogórek zielony 80 g
Marchew 50 g
Sezam 10 g
Pasta miso 50 g
Bulion Hondashi 12 g (2×6 g)
Tofu wędzone 60 g
Por siekany 10 g
Zalewa 100 ml
Oliwa 10 ml
Sól 1 op.
Pieprz 1 op.
Przepłucz ryż pod bieżącą wodą, odcedź i przełóż do garnka. Zalej wodą na ok. 1 cm ponad poziom ryżu. Gotuj pod przykryciem na średniej mocy palnika do wchłonięcia wody, około 5–7 minut.
Łososia nasmaruj oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10–15 minut, aż się zarumieni.
Glony wakame zalej gorącą wodą, aż napęcznieją. Przełóż je do miski, dodaj pokrojonego ogórka, marchew, sezam i zalewę. Dodaj wodę, wymieszaj i odstaw do lodówki na 5 minut.
W garnku przygotuj bulion, mieszając wodę z hondashi i pastą miso. Gotuj przez 2–3 minuty na małym ogniu.
Do misek z zupą dodaj tofu, por i porcję glonów. Polej gorącym bulionem.
Na talerze wyłóż pieczonego łososia, porcję ryżu i sałatkę wakame. Smacznego!
Przechowywać w temperaturze od 0° do 4° C
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów