z ostatnich 30 dni:
Ryba Szprot wędzony 300 g
Mięso szprota jest białe, tłuste, zawiera mało ości i jest bardzo delikatne. Obrabia się go w całości – nie oczyszcza z łusek, jedynie z wnętrzności, nie ściąga skóry i nie filetuje. Najczęściej spożywa się go w postaci przetworzonej jako szprot w oleju czy pomidorach.
Szproty można także grillować, piecz i smażyć. Jest to bardzo tłusta ryba, więc doskonale nadaje się również do wędzenia, po obróbce mięso jest soczyste i jędrne. Ze szprotów można przygotowywać zapiekanki, pasty rybne, nadzienia np. do faszerowanych jajek. Rybę powinno się doprawiać jedynie solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Nadmiar przypraw może stłumić charakterystyczny smak mięsa. Szprot jest dobrym źródłem witamin i składników mineralnych, w tym wapnia.
Orientacyjna waga: 300 g
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C.
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 173 | kcal | 8.7 | 6.9 |
wartość energet. | 724,87 | KJ | - | - |
tłuszcz | 4,4 | g | 5.7 | 5 |
węglowodany | 0 | g | 0 | 0 |
cukier | 0 | g | 0 | 0 |
białko | 31,2 | g | 62 | 51.7 |
-
Produkt w 100% naturalny - Czysta Etykieta
Nie zawiera ulepszaczy, wzmacniaczy smaku, stablizatorów, konserwantów i innych składników chemicznych. Producent dostarcza pełną i rzetelną informację o składzie produktu
-
Transport Własny
Produkt dostarczany wyłącznie transportem Polskiego Koszyka na terenie Warszawy i okolic.
Od rybaka
Producent: Od rybaka
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów