z ostatnich 30 dni:
Oyakata Danie instant z sosem japoński klasyczny 93 g
Klasyczny japoński makaron z sosem sojowym, wzbogacony mieszanką aromatycznych przypraw korzennych: imbiru, goździków oraz cynamonu.
makaron typu nudle (79%): mąka pszenna, olej palmowy, skrobia modyfikowana, sól, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany potasu), sos w płynie (17%): sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), olej słonecznikowy, barwniki: E150a, E150c; cukier, sos sojowy w proszku (soja, pszenica, maltodekstryna, sól), wzmacniacze smaku: E621, E635; ocet winny, jabłkowy w proszku (ocet jabłkowy, maltodekstryna), przyprawy: imbir (0,4%), goździki (0,26%), chili, cynamon (0,25%), czosnek; aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; ekstrakt drożdżowy, cebula, garnisz (4%): marchewka, kapusta, por
1. Otwórz wieczko kubka i oderwij platynkę, wyjmij saszetkę z przyprawą.
2. Zalej makaron 280 ml wrzącej wody (do miejsca wskazanego na opakowaniu).
3. Przykryj kubek wieczkiem plastikowym i pozostaw na 3 minuty.
4. Odlej wodę przez otwory w wieczku, odkryj wieczko i dodaj sos z saszetki.
5. Dokładnie wymieszaj i gotowe!
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 237 | kcal | 11.9 | 9.5 |
wartość energet. | 991 | KJ | - | - |
tłuszcz | 11,2 | g | 15.7 | 13.8 |
tł. nasyc. | 5 | g | 25 | 16.7 |
węglowodany | 29,1 | g | 10.7 | 8.5 |
cukier | 2 | g | 2.2 | 1.8 |
białko | 4,2 | g | 8 | 6.7 |
sól | 1,07 | g | 16.7 | 16.7 |
OYAKATA
Producent: Ajinomoto
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów