z ostatnich 30 dni:
Naleśniki z serem, sosem czekoladowym i borówkami (2 porcje)
Naleśniki wypełnione delikatnym twarogiem, podane z aksamitnym sosem czekoladowym i świeżymi borówkami to doskonały pomysł na śniadanie lub deser. Idealne dla miłośników słodkich smaków. Z naszym przepisem przygotowanie będzie proste i przyjemne. Zaczynamy!
W pudełku znajdziesz:
Wszystkie składniki, świeże i gotowe do użycia, starannie odmierzone, aby ułatwić Ci pracę. Produkt dostarczany w warunkach chłodniczych, zapewniając najwyższą jakość.
Mąka 180 g
Jajko 2 szt.
Mleko 320 g
Cukier wanilinowy 30 g
Olej 30 ml
Borówki amerykańskie 120 g
Czekolada mleczna 80 g
Masło 15 g
Serek śmietankowy 50 g
Śmietanka 30% 50 ml
Ser twarogowy półtłusty 230 g
Do miski przesiej mąkę. Dodaj jajka, mleko i 2/3 porcji cukru wanilinowego. Energicznie wymieszaj na jednolitą masę. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wlej go do ciasta i dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię i wylewaj ciasto chochlą, rozprowadzając po całej powierzchni. Smaż naleśniki, przewracając je, gdy brzegi staną się kruche. Z podanej porcji ciasta powinno wyjść około 8–10 naleśników.
W misce wymieszaj ser twarogowy, 1/3 cukru wanilinowego i 1/3 serka śmietankowego. Rozgnieć widelcem na gładką masę.
Wyłóż masę twarogową na naleśniki, zwiń w roladki i opcjonalnie podsmaż przez minutę z każdej strony.
W kąpieli wodnej roztop czekoladę. Dodaj masło, resztę serka śmietankowego i śmietankę, mieszając, aż sos będzie gładki.
Podawaj naleśniki z sosem czekoladowym i świeżymi borówkami. Smacznego!
Przechowywać w temperaturze od 0° do 4° C

od 180 zł na terenie
warszawy

za granicę
w najlepszej cenie w sieci

zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic

chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce

w sieci
– ponad 30 tys. produktów