z ostatnich 30 dni:
MK Szprot Winter wędzony w sosie pomidorowym 160 g
Szprot podwędzany w sosie pomidorowym winter MK to ryby łowione w Bałtyku, lekko uwędzone i zalane sosem pomodorowym. Konserwa sterylizowana nie wymaga żadnych szczególnych warunków przechowywania więc doskonale sprawdza się jako składnik prowiantu turystycznego lub zapasów na trudne czasy.
Szproty są bogate źródło korzystnych dla organizmu kwasów tłuszczowych Omega-3, łatwo przyswajalnego białka oraz wapnia.
ryba – szprot wędzony (Sprattus sprattus) 70% (dziko złowiony za pomocą włoku pelagicznego w Morzu Bałtyckim, strefa połowu: FAO 27IIId), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, sól, cebula granulowana, kwas octowy, przyprawy)
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 4-25oC przy wilgotności względnej do 80%. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 162 | kcal | 8.1 | 6.5 |
wartość energet. | 735 | KJ | - | - |
tłuszcz | 9 | g | 12.9 | 11.3 |
tł. nasyc. | 2 | g | 10 | 6.7 |
węglowodany | 8 | g | 3 | 2.4 |
cukier | 7 | g | 7.8 | 6.4 |
białko | 12 | g | 24 | 20 |
sól | 0,4 | g | 0 | 0 |
MK
Producent: Konshurt
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów