Zakłady Mięsne Olewnik to grupa nowoczesnych, uzupełniających się zakładów produkcyjnych, gwarantujących najwyższą jakość produktów przy zastosowaniu najlepszych surowców i sprawdzonych receptur. Historia Zakładów Mięsnych Olewnik sięga 1989 roku. Wtedy to właśnie Włodzimierz Olewnik otworzył pierwszy zakład masarski w Świerczynku. Niewielka miejscowość na Mazowszu stała się kolebką polskiego wędliniarstwa i miejscem narodzin rodzinnej firmy ze 100% polskim kapitałem. Od tego momentu minęło już ponad 25 lat, a Zakłady Olewnik znajdują się w czołówce producentów polskiej branży mięsnej. Dzięki niezmiennym wartościom, pielęgnowanej przez lata tradycji wędliniarstwa i uważnej obserwacji dynamicznie zmieniającego się rynku, grupa Olewnik nieustannie się rozwija, dorównując wiodącym producentom na rynku międzynarodowym. Zakłady Mięsne Olewnik działają w oparciu o najwyższe standardy jakości.
Olewnik, strona 49
Powrót do marek
Nazwa marki: Olewnik
Nazwa producenta: Zakłady Mięsne Olewnik Sp. z o.o.