Rodzinna masarnia „Wędliny z Dębiny” to połączenie tradycyjnych receptur z niepowtarzalnym aromatem drewna akacjowego, dębowego czy owocowego, które służy nam do opalania wszystkich potraw. Ten sposób przyrządzania wyrobów, oprócz niepowtarzalnego smaku i aromatu, ma jeszcze jedną ważną cechę. Wędliny zachowują świeżość do dwóch tygodni, a z czasem nie lepią się (co ma miejsce w przypadku masarni nastawionych wyłącznie na dużą produkcję) tylko naturalnie się podsuszają.
W wyrobach masarni „Wędliny z Dębiny” nie znajdą Państwo nienaturalnych składników czy przypraw. Nie znajdą Państwo również innej metody wędzenia, niż wędzenie w tradycyjnych kadziach opalanych aromatycznym drewnem. Nie stosujemy (i gwarantujemy, że nigdy nie będzie to miało miejsca) konserwantów, glutaminianu sodu, gotowych mieszanek przypraw czy obróbki w dymogeneratorach. Nasze potrawy nie są „malowane” koncentratem dymu wędzarniczego.
Naturalne przyprawy stosowane przez naszą rodzinną masarnią, są przez nas mieszane bezpośrednio przed użyciem. Uważamy, że stosowanie gotowych mieszanek „zabija” unikalność smaku, którym powinny charakteryzować się wszystkie produkty w każdej masarni.
To właśnie aromat i smak wszystkich naszych potraw sprawia, że osoby odwiedzające naszą masarnię po raz pierwszy, zostają naszymi stałymi klientami – Z czego bardzo się cieszymy i jesteśmy dumni, że nasza praca jest doceniana.