{{ message.message }}
Wróć do listy produktów
Bajgiel z jajkiem, boczkiem i rukolą (2 porcje)
40,49 zł
netto
44,99 zł
Najniższa cena
z ostatnich 30 dni:
44,99 zł

Bajgiel z jajkiem, boczkiem i rukolą (2 porcje)

Bajgle 2 szt.
Boczek wędzony 60 g
Jajka 2 szt.
Ser cheddar tarty 40 g
Rukola 40 g
Cytryna (ćwiartka)
Ketchup 30 g
Chilli w płatkach 1 g
Masło 10 g
Oliwa 15 ml
Sól 2 op.
Pieprz 2 op.

Rozgrzej piekarnik do 180°C w trybie góra-dół. Bajgle przekrój na pół i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obie połówki posyp tartym serem cheddar i zapiekaj 4–5 minut, aż ser się roztopi.
Do miski włóż rukolę, wyciśnij sok z ćwiartki cytryny, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
W miseczce wymieszaj ketchup z płatkami chilli, tworząc aromatyczny sos.
Na suchej patelni grillowej podsmaż boczek z obu stron, aż stanie się chrupiący.
Na patelni rozpuść masło i usmaż jajka, doprawiając je solą i pieprzem. Smaż do uzyskania ściętego białka i płynnego żółtka.
Na spód bajgla nałóż rukolę, boczek, jajko oraz sos ketchupowo-chilli. Przykryj górną połówką bajgla i podawaj na ciepło. Smacznego!

Przechowywać w temperaturze od 0° do 4° C

Dlaczego Polski Koszyk:
darmowa dostawa
darmowa dostawa
od 180 zł na terenie
warszawy
dostawa za granicę
dostawa zamówień
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupy na wybraną godzinę
możliwość dostarczenia
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
zamówienie chłodnicze kurierem
zamówienie
chłodnicze kurierem

– jako pierwszy sklep w polsce
największa oferta w sieci
największa oferta
w sieci

– ponad 30 tys. produktów