z ostatnich 30 dni:
Bajgiel z jajkiem, boczkiem i rukolą (2 porcje)
Świeży bajgiel z chrupiącym boczkiem, delikatnym jajkiem i pikantną rukolą to idealne połączenie smaków na śniadanie lub lekką przekąskę. Bogaty w białko i aromatyczne dodatki, zapewni energię na cały dzień. Kluczowe jest dokładne przestrzeganie kroków w przepisie – zaczynamy!
W pudełku znajdziesz:
Wszystkie niezbędne składniki – świeże, odpowiednio przygotowane i idealnie odmierzone. Z łatwością przygotujesz ten przepis, korzystając z dołączonej instrukcji. Produkt dostarczany w warunkach chłodniczych, gwarantujących najwyższą jakość.
Bajgle 2 szt.
Boczek wędzony 60 g
Jajka 2 szt.
Ser cheddar tarty 40 g
Rukola 40 g
Cytryna (ćwiartka)
Ketchup 30 g
Chilli w płatkach 1 g
Masło 10 g
Oliwa 15 ml
Sól 2 op.
Pieprz 2 op.
Rozgrzej piekarnik do 180°C w trybie góra-dół. Bajgle przekrój na pół i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obie połówki posyp tartym serem cheddar i zapiekaj 4–5 minut, aż ser się roztopi.
Do miski włóż rukolę, wyciśnij sok z ćwiartki cytryny, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
W miseczce wymieszaj ketchup z płatkami chilli, tworząc aromatyczny sos.
Na suchej patelni grillowej podsmaż boczek z obu stron, aż stanie się chrupiący.
Na patelni rozpuść masło i usmaż jajka, doprawiając je solą i pieprzem. Smaż do uzyskania ściętego białka i płynnego żółtka.
Na spód bajgla nałóż rukolę, boczek, jajko oraz sos ketchupowo-chilli. Przykryj górną połówką bajgla i podawaj na ciepło. Smacznego!
Przechowywać w temperaturze od 0° do 4° C
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów