z ostatnich 30 dni:
Mrożone Aviko Kluski śląskie z mięsem 450 g
Przepyszne kule wypełnione przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym z dodatkiem cebuli są daniem tradycyjnej kuchni śląskiej. Idealne z podsmażoną cebulką, bądź jako pyszne uzupełnienie do świeżych lub grillowanych warzyw.
Sposób przygotowania: zamrożone kluski wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie kluski delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 4-5 minutach.
ziemniaki (30%), woda, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe (9%), płatki ziemniaczane (5%), mąka pszenna, cebula, teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1%), tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, pasternak)
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 175 | kcal | 8.8 | 7 |
wartość energet. | 730 | KJ | - | - |
tłuszcz | 5,5 | g | 7.1 | 6.3 |
węglowodany | 27 | g | 10 | 7.9 |
białko | 3,5 | g | 6 | 5 |
Aviko
Producent: Aviko
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów