z ostatnich 30 dni:
Melvit Mąka żytnia razowa do wypieku domowego chleba 1 kg
mąka żytnia razowa do wypieku pieczywa.
mąka żytnia razowa typ 2000.
Produkt zawiera: zboża zawierające gluten.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotujesz w Thermomixie
Chleb żytni razowy
Sposób przygotowania:
Do Thermomixa wlać 250 g maślanki i 150 g wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 1 min/37°C/obroty 2. Dodać 500 g mąki żytniej razowej, 1,5 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić przy pomocy kopystki czas 2 min.
Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min, następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 24×12×7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min.
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 334 | kcal | 16.7 | 13.4 |
wartość energet. | 1411 | KJ | - | - |
tłuszcz | 2,2 | g | 2.9 | 2.5 |
tł. nasyc. | 0,3 | g | 0 | 0 |
węglowodany | 66 | g | 24.4 | 19.4 |
cukier | 2,5 | g | 2.2 | 1.8 |
błonnik | 9 | g | 36 | 36 |
białko | 8 | g | 16 | 13.3 |
sól | 0 | g | 0 | 0 |
masa produktu | 1 | g | - | - |
-
Produkt w 100% naturalny - Czysta Etykieta
Nie zawiera ulepszaczy, wzmacniaczy smaku, stablizatorów, konserwantów i innych składników chemicznych. Producent dostarcza pełną i rzetelną informację o składzie produktu
Melvit
Producent: MELVIT S.A.
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów