Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g
Wystaw opinię o produkcie
KAM_SOL_ZMIEKCZAJACA_MIESO_30G
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Kod produktu: 384115
Opis produktu
Opinie o produkcie
Atrybuty produktu
Opis
Mięso jest niezbędnym produktem w kuchni każdego smakosza. Dobrze przygotowane, potrafi dostarczyć wiele przyjemności. Z tą myślą powstała właśnie Sól zmiękczająca mięso KAMIS , która pomaga wykorzystać pełnię smaku przygotowywanego dania. Zawarty w niej enzym – papaina, pozyskiwany z owoców papai, pozwala na zmiękczanie i poprawienie kruchości mięsa, poprzez rozluźnienie jego włókien.
Sól zmiękczającą stosuje się do potraw z wołowiny, baraniny, wieprzowiny oraz dziczyzny. Dla uzyskania najlepszego efektu, należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
Skład
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli) – 92%, kwas: kwas cytrynowy, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, papaina
Informacja alergenna
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja, gluten, mleko, jaja i sezam.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
| Wartość odżywcza | w 100 g |
|---|---|
| energia | 532,13 kJ / 127 kcal |
| tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0,4 g 0,1 g |
| węglowodany w tym cukry | 22 g 20 g |
| błonnik | g |
| białko | 6,7 g |
| sól | 63,5 g |
Informacje o produkcie
Produkt nie zawiera cukru: Tak
Produkt nie zawiera glutenu: Nie
Produkt bez laktozy: Nie
Waga produktu: 0.0300 kg
Kraj pochodzenia: Polska
Marka produktu: Kamis
Producent: McCormick Polska
Blokada opcji dostawy
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Dlaczego Polski Koszyk: