z ostatnich 30 dni:
Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g
Mięso jest niezbędnym produktem w kuchni każdego smakosza. Dobrze przygotowane, potrafi dostarczyć wiele przyjemności. Z tą myślą powstała właśnie Sól zmiękczająca mięso KAMIS , która pomaga wykorzystać pełnię smaku przygotowywanego dania. Zawarty w niej naturalny enzym – papaina, pozyskiwany z owoców papai, pozwala na zmiękczanie i poprawienie kruchości mięsa, poprzez rozluźnienie jego włókien.
Sól zmiękczającą stosuje się do potraw z wołowiny, baraniny, wieprzowiny oraz dziczyzny. Dla uzyskania najlepszego efektu, należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli) – 92%, kwas: kwas cytrynowy, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, papaina
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja, gluten, mleko, jaja i sezam.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
wartość odżywcza | % wskazanego dziennego spożycia | |||
---|---|---|---|---|
składnik | na 100g | dla kobiet | dla mężczyzn | |
ilość kalorii | 127 | kcal | 6.4 | 5.1 |
wartość energet. | 532,13 | KJ | - | - |
tłuszcz | 0,4 | g | 0 | 0 |
tł. nasyc. | 0,1 | g | 0 | 0 |
węglowodany | 22 | g | 8.1 | 6.5 |
cukier | 20 | g | 22.2 | 18.2 |
białko | 6,7 | g | 12 | 10 |
sól | 63,5 | g | 1050 | 1050 |
Kamis
Producent: McCormick Polska
od 180 zł na terenie
warszawy
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
zakupów na wybraną godzinę
na terenie warszawy i okolic
chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce
w sieci
– ponad 30 tys. produktów