Dostarczamy za granicę
Batony
{{ message.message }}
Wróć do listy produktów
Baton Frupp liofilizowany malinowy 10 g

Certyfikaty produktu:

  • Produkt w 100% naturalny. Czysta etykieta

    Nie zawiera ulepszaczy, wzmacniaczy smaku, stablizatorów, konserwantów i innych składników chemicznych. Producent dostarcza pełną i rzetelną informację o składzie produktu

Dlaczego Polski Koszyk:
Darmowa dostawa
darmowa dostawa
od 150 zł na terenie
warszawy
Darmowa dostawa kurier
darmowa dostawa
kurierem od 150 zł*
na terenie całej polski *dla zamówień o wadze do 30 kg
Dostawa za granicę
dostawa zamówień
za granicę
w najlepszej cenie w sieci
Zamówienie chłodnicze kurierem
zamówienie
chłodnicze kurierem

– jako pierwszy sklep w polsce
Największa oferta w sieci
największa oferta
w sieci

– ponad 22 tys. produktów
1,98 zł
0,01 kg / 1 szt
1 kg =
198,00 zł

Baton Frupp liofilizowany malinowy 10 g

Baton malinowy zawiera aż 15% błonnika. Chrupiący batonik bez dodatku tłuszczu i soli!

Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37 kcal!

Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.

Liofilizowany baton malinowy to produkt bez*gluten*owy.

Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię.

Osoby mające problem z przemianą materii (ze względu na dużą zawartość błonnika, który jest niezbędny do skutecznej regulacji procesów trawiennych) zawierają dużo potasu, który poprawia jędrność skóry.

Maliny zawierają – niezbędny składnik diety kobiet planujących ciążę.

Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem.

Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn.

Marka:

Frupp


Producent: Frupp

Skład

maliny 26%, sok jabłkowy 5%, mieszanka żelująca ( cukier: trehaloza, sacharoza, maltodekstryna; substancja żelująca- pektyna jabłkowo-cytrusowa)

Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 250 g świeżych owoców z wykorzystaniem techniki suszenia sublimacyjnego (liofilizacji) charakteryzującego się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych owoców.

Informacja alergenna

Na terenie zakładu obecne są : mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe

Przechowywanie

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartości odżywcze

składnik wartość odżywcza na 100g % wskazanego dziennego spożycia
dla kobiet dla mężczyzn
ilość kalorii 367 kcal 18.4 14.7
wartość energet. 1552 KJ - -
tłuszcz 0,9 g 0 0
węglowodany 79 g 29.3 23.2
cukier 65 g 72.2 59.1
białko 3,8 g 6 5
sól 0,03 g 0 0
błonnik 15 g 60 60
tł. nasyc. 0 g - -

Pozostałe własności

Rodzaj batony: owocowe
Bez syropu glukozowo-fruktozowego: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Produkt bez oleju palmowego: Tak
Produkt wegetariański: Tak
Kraj produkcji lub pakowania: Polska
Kraj pochodzenia surowca: Polska

Adres producenta

Celiko

ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań, Polska

tel.(+48 61) 871 27 00
fax (+48 61) 879 35 95
e-mail: celiko@celiko.com.pl

Inne produkty z tej kategorii wszystkie ()

Pozostałe produkty tej samej marki Frupp (6)