Oznaczenia produktu:
-
Rolnictwo ekologiczne
System gospodarowania o zrównoważonej produkcji roślinnej i zwierzęcej, w którym do ochrony roślin aktywizowane są procesy przyrodnicze. W produkcji rolniczej wykorzystuje się naturalne nawozy oraz metody biologiczne i mechaniczne. Wykluczone jest stosowanie syntetycznych nawozów, chemicznych środków ochrony roślin, regulatorów wzrostu, dodatków paszowych i organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).
-
Produkt w 100% naturalny. Czysta etykieta
Nie zawiera ulepszaczy, wzmacniaczy smaku, stablizatorów, konserwantów i innych składników chemicznych. Producent dostarcza pełną i rzetelną informację o składzie produktu

od 150 zł na terenie
warszawy

kurierem od 150 zł*
na terenie całej polski *dla zamówień o wadze do 30 kg

za granicę
w najlepszej cenie w sieci

chłodnicze kurierem
– jako pierwszy sklep w polsce

w sieci
– ponad 30 tys. produktów
Batom Pektyna Jabłkowo-Cytrusowa Do Dżemów 150 g
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

Batom
Producent: Batom
Składniki
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%
Informacja alergenna
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.